Wie zijn wij!

Mijn naam is Roeland Möller. Ik woon in Utrecht met mijn vrouw en twee kinderen. Destijds als Fries geboren, verliet hij Groningen om hier carrière te maken. Al bijna 25 jaar werk ik in commerciële omgevingen, voornamelijk voor pensioenverzekeraars en pensioenfondsen. Ik heb lang als adviseur gewerkt. In 2016 heb ik een bedrijf opgericht dat ondernemers helpt met dispensatie- en aansluittrajecten bij pensioenfondsen. Daarnaast ben ik de afgelopen 3 jaar werkzaam geweest als zakelijk leider bij een adviesbureau. Wat ik daar heb geleerd is dat het belangrijk is om continu kennis op te doen, regelmatig te blijven trainen en vooral om die kennis te delen.

Mijn passie is hockey. Zelf probeer ik wekelijks bij de veteranen te spelen, maar in het verleden heb ik als bondsscheidsrechter veel wedstrijden gefloten. In de jaren dat ik in Groningen woonde, was ik ook arbitragedocent en heb ik veel hockeyspelers opgeleid tot scheidsrechter. Tijdens het geven van deze spelregeltraining heb ik veel didactische vaardigheden opgedaan. Het leuke aan het geven van die cursussen is dat je constant met elkaar in gesprek bent over de spelregels, waardoor je de regels beter onthoudt, maar vooral ook veel beter toepast. Daar word je als scheidsrechter, maar vooral als speler een stuk beter van.

Om mijn kennis op peil te houden heb ik veel opleidingen en trainingen moeten volgen. De een nog saaier dan de ander en ik ben veel vergeten. Een paar trainingen zijn me bijgebleven, dat waren de trainingen waar je met elkaar discussieerde, een spelletje speelde of waar de docent hele goede praktijkvoorbeelden had. Als je nog terugdenkt aan een mooie training van toen, noem ik dat een “didactisch optimum”.

Maarten en ik willen met ons Smart Training Center bereiken dat ook jij, je collega’s of vrienden een “didactisch optimum” ervaren. “Ja, dat was echt een toffe training waar ik nog steeds met plezier op terugkijk!”


Ik ben Maarten van Bunnik. Ik woon met mijn vrouw, twee kinderen en onze hond Kees in Maarssen. Na mijn studie in de mooie stad Groningen ben ik neergestreken in de provincie Utrecht.

Net als Roeland deel ik de hockeypassie. We spelen in hetzelfde team, ik als keeper, Roeland vooraan als verdediger. Samen zijn we in staat om briljante dingen te doen, maar ook grote blunders te maken in hockey. Ook delen we de liefde voor het begeleiden van wedstrijden.

Ik ben al jaren trainer, lerarenopleider in diverse vakken. Ooit begonnen bij IKEA Amsterdam, daarna doorgegroeid naar IKEA Nederland als trainer Verkoop, klantenservice en logistiek. Na IKEA ben ik landelijk gaan werken voor IKANO in de rol van Sales coach.

Na mijn Zweedse avonturen werkte ik voor ECCO. Een mooi Deens bedrijf, waar ik de rol van Sales Trainer op me nam. In deze rol heb ik veel internationaal (West-Europa) getraind.

Inmiddels ben ik ook brandweerman, reddingswagenbestuurder en commandant geworden. Een van mijn grootste passies.

Momenteel ben ik Trainer en Docent Opleider EHBO, Brand & Ontruiming. Daarnaast ben ik trainer NRR en NIBHV. Ik combineer het trainen met een leidinggevende functie en geef leiding aan een groot team trainers.

In mijn loopbaan heb ik zelf veel trainingen gevolgd en gegeven. Ik weet nu uit eerste hand wat ik wel en niet wil als trainer en als student. Dat is ook de reden waarom Roeland en ik het avontuur van het Smart Training Center zijn aangegaan. We willen geen saaie, lange, grotendeels nutteloze trainingen meer. Trainen moet leuk, gefocust en gedurfd zijn. Een ervaring. Want dan leer je het beste en het snelst! “Ervaar een didactisch optimum!”